Naši nasveti

pri statistični analizi podatkov

Z upoštevanjem nasvetov zvišajte vrednost vašega empiričnega dela.

3 razlogi za zaupanje:
  1. STROKOVNOST: Delamo profesionalno in kakovostno.
  2. HITROST: Naša odzivnost je nadpovprečna, stvari rešujemo hitro.
  3. PRIJAZNOST: Z veseljem prisluhnemo in pomagamo.

Za pravilno statistično analizo potrebujete statistično znanje.

Empirični del morate narediti, čeprav o statistiki ne veste veliko. Za dobro opravljeno nalogo potrebujete dovolj statističnega znanja. Če ga nimate dovolj, ali o čem niste popolnoma prepričani, nam pišite in z veseljem vam bomo svetovali. Tako se boste izognili nepričakovanim, nesmiselnim in čudnim rezultatom.

Vaši podatki morajo biti pravilno statistično analizirani, sicer bodo rezultati nesmiselni.

Da je statistična analiza podatkov opravljena pravilno, je treba upoštevati več meril. Odločitev o tem, katera metoda je lahko uporabljena za analizo vaših podatkov, je odvisna od podatkov, in ne od vaših želja. Pogosto se dogaja, da stranka naroči uporabo določene metode na svojih podatkih, a ko te preverimo, ugotovimo, da za uporabo te metode niso ustrezni. Zagotavljamo vam, da bodo z našo pomočjo podatki pravilno statistično analizirani in bodo rezultati odgovarjali ciljem vaše raziskave. Naša pomoč je kakovostna, saj poznamo številne statistične metode in znamo izbrati prave za vaše podatke.

Rezultate morate razumeti, da jih lahko pravilno razložite.

Poznamo dve vrsti razlag oz. interpretacij: statistično in vsebinsko. Statistična interpretacija vključuje poznavanje, razumevanje in pojasnjevanje pomena različnih statističnih mer. Razlaga poglavitnih statističnih mer (odstotki, povprečja) navadno ni težava, pri naprednejših pa se pogosto dogajajo napake.

Z našo pomočjo bodo vaši rezultati zagotovo pravilno statistično razloženi, razlaga pa bo napisana tako, da jo boste razumeli. Statistično razlago je treba dopolniti z vsebinsko interpretacijo. To pa je vaše delo, saj vi najbolje poznate teorijo svoje raziskave in lahko rezultate dopolnite z vsem svojim pričakovanjem in razmišljanjem.

Oblika predstavitve rezultatov je zelo pomembna.

Če rezultate dobro vizualno predstavite, jih bo bralec hitro in jasno razumel, še preden bo prebral vašo razlago. Treba je vedeti, katero vrsto grafikona uporabiti za določeno vrsto podatkov. Če niste prepričani o tem, kako pravilno in nazorno prikazati rezultate, nam pišite in skupaj bomo poskrbeli, da bo oblika predstavitve rezultatov profesionalno narejena in prijazna do bralca.

Določeno teoretično znanje je za zagovor empiričnega dela nujno potrebno.

Ob oddaji svojega empiričnega dela morate poznati odgovore na številna vprašanja o izpeljavi statističnih analiz in razlogih za izbiro uporabljenih metod. Poučili vas bomo o vsej potrebni teoriji o uporabljenih statističnih metodah in vam razložili celoten proces izpeljave analitičnega dela. Vaši podatki bodo pravilno statistično analizirani in vi boste vedeli, kako je to treba narediti in zakaj.

Nasveti v zvezi s statistično analizo podatkov bodo zvišali vrednost vašega dela in s tem njegovo oceno, saj bodo rezultati pravilni in predstavljeni jasno ter pregledno. Z našo pomočjo boste lahko predstavili empirični del s strokovno izdelano statistično analizo podatkov. Oglasite se: info@benstat.si!