BenNOVICE 1-13

5272 ogledov

V tokratnih BenNOVICAH se poučite o Likertovi lestvici, seznanite o prvem znanem primeru ankete, poiščite primere anketnih vprašalnikov in ne prezrite našega priporočila.

Spoznajte nov termin:

  • Likertova lestvica

Pojem Likertova lestvica je danes velikokrat razumljen in obravnavan napačno. Poučite se!

Ali ste vedeli?

Prvi znan primer ankete izhaja iz leta 1824. Izvedel ga je dnevnik The Harrisburg Pennsylvanian, ki je pred predsedniškimi volitvami prek javnomnenjske raziskave napovedal zmago Andrewa Jacksona nad Johnom Quincyjem Adamsom s 335 glasovi za Jacksona in 169 glasovi za Adamsa. Ko je Jackson zmagal v Pensilvaniji in tudi drugih državah, se je tovrstni način anketiranja počasi začel širiti, a je ostal omejen na posamezna mesta in območja. (Vir)

Priporočamo vam!

Poskrbite, da bodo vaše hipoteze usklajene z anketnimi vprašanji. Le tako se boste izognili eni izmed najpogostejših težav, s katerimi se srečujejo naše stranke.

Popravljanje, spreminjanje in ponovno usklajevanje hipotez z mentorjem v zadnji fazi priprave empiričnega dela – pri izvedbi statističnih analiz in priprave rezultatov.

Uporabno!

Če potrebujete primere anketnih vprašalnikov, jih precej lahko najdete na spletni strani Statističnega urada RS.

Kaj počnemo?

Skrbimo za kakovost anketnega vprašalnika doktorske naloge, ki ga bodo v kratkem prejela številna slovenska podjetja.

Pomagamo pri magistrski nalogi s področja vzgoje. Z našim svetovanjem je bila dispozicija potrjena, z našo pomočjo pa na kakovosten anketi vprašalnik že odgovarjajo prvi respondenti – vzgojitelji.

V mesecu juniju je uspešno diplomirala še ena naša stranka – čestitke!

Pripravljate anketni vprašalnik ali se ukvarjate s statistično analizo podatkov? V podjetju BenSTAT bomo poskrbeli za kakovost vaše ankete in rezultatov raziskave. Oglasite se: info@benstat.si!