2586 ogledov

Boste uporabili že zbrane anketne podatke ali boste anketirali sami?

3569 ogledov

Z izboljševanjem anketnih vprašalnikov se ukvarjamo že več let. Pred časom pa nam je študentka, ki je bila nad svojim izboljšanim vprašalnikom enostavno navdušena, tudi dovolila, da pokažemo njen vprašalnik in izboljšani vprašalnik.

5276 ogledov

Vsako leto mesec april posvetimo osveščanju, da priprava anketnega vprašalnika ni šala! Veliko napotkov za pripravo kakovostnega anketnega vprašalnika in vprašanj smo vam že posredovali, danes pa vas bomo učili na primeru.

5553 ogledov

Ste se v preteklih mesecih ukvarjali z dispozicijo, zdaj pa je pred vami faza zbiranja podatkov in priprava anketnega vprašalnika? Potem so tokratne novice namenjene prav vam.

18515 ogledov

Vsak dober anketni vprašalnik se začne z uvodnim nagovorom. Z njim vpeljemo potencialnega respondenta v anketo, mu predstavimo njen namen in obseg. Predvsem mu moramo v njem podati dober razlog, čemu bi namenjal čas naši anketi in ga motivirati za sodelovanje.

2858 ogledov

V tokratnih BenNOVICAH se poučite o Likertovi lestvici, seznanite o prvem znanem primeru ankete, poiščite primere anketnih vprašalnikov in ne prezrite našega priporočila.