BenNOVICE 3-13

3462 ogledov

V tokratnih BenNOVICAH se poučite o metodi t-test, preberite anekdoto o Carlu F. Gaussu, si pomagajte z evidenco vseh vzgojno-izobraževalni zavodov pri nas in ne prezrite našega priporočila.

Spoznajte nov termin:

  • t-test

Statistična metoda t-test je med najpogosteje uporabljenimi statističnimi metodami za preverjanje hipotez pri majhnih vzorcih. t-test je običajno sinonim za … ? Poučite se!

Ali ste vedeli?

Krivulja normalne porazdelitve oz. Gaussova krivulja se imenuje po Carlu Friedrichu Gaussu; matematiku, ki je izpeljal enačbo normalne porazdelitve. Eno izmed anekdot iz njegovega življenja, ki kaže njegovo zagnanost za reševanje težav, je predstavil Isaac Asimov. Gauss je bil nekoč prekinjen sredi reševanja težave – povedali so mu, da njegova žena umira. On pa naj bi odvrnil: »Recite ji, naj počaka še toliko časa, da zaključim.« (Vir)

Priporočamo vam!

S pripravo empiričnega dela zaključne naloge začnite pravočasno. Na področju statistične analize podatkov in predstavitve rezultatov se sicer marsikaj da narediti tudi v roku 24 ur. A za uspešno zagovarjanje ni dovolj le predstavitev rezultatov.

Če jih želite razumeti, se boste morali poučiti tudi o vseh statističnih metodah v ozadju. Zato vam priporočamo, da si za pripravo empiričnega dela rezervirate najmanj teden dni.

Uporabno!

Če nameravate izvesti raziskavo po šolah, vrtcih ali drugih vzgojno-izobraževalnih zavodih, vam bo evidenca vseh zavodov v Sloveniji omogočila kakovostno izvedbo.

Kaj počnemo?

Intenzivno pomagamo vsem, ki se srečujejo s težavami pri statistični analizi podatkov tik pred oddajo naloge. Ne boste verjeli, kaj vse je mogoče narediti v roku 24 ur!
Svetujemo pri usklajevanju hipotez, vprašalnika in predvidenih statističnih metod obdelave podatkov za magistrsko nalogo s področja zdravja.
Prejemamo pozitivne komentarje strank: »Super, da imate tako hiter odzivni čas. To je res pomembno.«

Pripravljate anketni vprašalnik ali se ukvarjate s statistično analizo podatkov? V podjetju BenSTAT bomo poskrbeli za kakovost vaše ankete, rezultatov in celotnega empiričnega dela. Oglasite se: info@benstat.si!