Boste letos pripravljali dispozicijo?

4089 ogledov

Ker je novo leto čas številnih zaobljub in novih ciljev, smo tokratne novice namenili vsem, ki ste med svoje cilje leta 2014 uvrstili tudi študijsko obveznost – priprava dispozicije.

Spoznajte nov termin:

  • Dispozicija

Dispozicija je načrt diplome, magisterija ali doktorata. Čeprav se sliši preprosto, se velikokrat izkaže za trd oreh. Poučite se!

Ali ste vedeli?

Vsakdo izmed nas si postavi novoletne zaobljube, a dejansko jih uspe izpolniti le peščici. Zakaj? 1) Ker se proti cilju večina od nas poda brez dovolj točno zastavljenega cilja. 2) Ker se za cilj odločimo kar čez noč in ne pomislimo, kako bo to vplivalo na naš vsakdan. 3) Ker ne naredimo načrta, kako bomo cilj dosegli in temu primerno prilagodili tudi naš urnik.

Priporočamo vam!

Naredite si dober načrt, kdaj in koliko časa v tednu boste lahko namenili pripravi dispozicije, ter datum, do kdaj boste pripravili prvi osnutek. Priporočamo vam, da za obravnavno v nalogi izberete temo, ki vas resnično zanima, saj boste o njej prebrskali veliko literature in ji namenili veliko časa. Zato bo zanimiva tema sama po sebi poskrbela za še kako potrebno motivacijo. Za piko na i bodite inovativni in v nalogi obravnavajte področje, ki ga pred vami ni obravnaval še nihče.

Uporabno!

Za lažji začetek s pripravo dispozicije najprej spoznajte postopek priprave in količino časa, ki ga boste morali vložiti.

Če boste potrebovali pomoč…

Pomagali vam bomo z nasveti ali s konkretnimi rešitvami, kot smo pomagali tudi vašim kolegom, ki so se srečali s podobnimi težavami. Imate vprašanja ali dileme? Oglasite se: info@benstat.si!